ua en ru

Україна закликала главу ЄП відреагувати на візит чеського євродепутата в Крим

Україна закликала главу ЄП відреагувати на візит чеського євродепутата в Крим Фото: Милослав Рансдорф

Цей візит не відображає позицію Євросоюзу, упевнений український дипломат

Представник України при ЄС Костянтин Єлісєєв звернувся до президента Європейського парламенту (ЄП) Мартіна Шульца з проханням відреагувати на інформацію про намір євродепутата від Чеської Республіки Милослава Рансдорфа відвідати територію АР Крим, тимчасово окуповану Російською Федерацією. Про це йдеться в повідомленні прес-служби представництва України при ЄС.

За словами Єлісєєва, згаданий візит дискредитує позицію Європейського парламенту, яка полягає в послідовній підтримці територіальної цілісності і суверенітету України.

"Очевидно, що цей візит не відображає позицію Європейського Союзу, однак, він буде активно використовуватися російськими окупаційними властями і пропагандистами для власних цілей", - підкреслив Представник України при ЄС.

Представник України при ЄС назвав запланований візит євродепутата до АРК дискредитуючим для Європейського ПарламентуУ ...

Posted by Mission of Ukraine to the EU on 18 Июнь 2015 г.

Нагадаємо, напередодні глава Європарламенту Мартін Шульц прийняла рішення обмежити доступ постійного представника Росії при Євросоюзі Володимиру Чижову в приміщення Європарламенту з-за російського "чорного списку" політиків ЄС.