ua en ru

Україна закликала ООН розробити стратегію протидії підбурюванню до тероризму

Україна закликала ООН розробити стратегію протидії підбурюванню до тероризму Фото: Україна закликала ООН розробити стратегію для протидії пропаганді тероризму

Український представник при ООН повідомив, що жертвами пропагандистської кампанії РФ проти України найчастіше стають молодь і діти

Україна закликає Організацію об’єднаних націй (ООН) розробити стратегію протидії підбурюванню до тероризму. Про це заявив постійний представник України при ООН Володимир Єльченко, виступаючи 11 травня на відкритих дебатах Ради безпеки організації "Загрози міжнародному миру та безпеці, що створюються терористичними актами: протидія ідеологіям тероризму", повідомляє прес-служба МЗС України.

Єльченко зокрема зазначив, що збройна агресія Російської Федерації проти України супроводжується активною пропагандистською кампанією, жертвами якої найчастіше стають молодь і діти.


Він закликав ООН засудити використання державами пропаганди нетерпимості, ненависті та ідеології, що виправдовує та заохочує тероризм як елемент гібридної війни, а також розробити стратегію протидії підбурюванню до тероризму.

"Відповідна стратегія має включати також заходи з попередження використання Інтернету та соціальних медіа для підготовки і вербування іноземних бойовиків-терористів, планування і фінансування терористичної діяльності", - говориться в повідомленні.

Крім того український представник при ООН закликав реалізувати ініціативу про заснування Міжнародного дня вшанування пам’яті жертв терактів, відзначивши особливу роль жертв тероризму у протидії радикалізації та терористичній пропаганді.

Повідомляється, що інші учасники дебатів також закликали до розробки всеохоплюючого міжнародного рамкового документа, який містив би рекомендації та найкращу практику у сфері протидії розповсюдженню ідеологій терористичних груп.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України підтримав пропозицію Міністерства інформаційної політики щодо внесення до санкційного списку керівників ЗМІ РФ, які поширюють антиукраїнську пропаганду.