ua en ru

Україна закликала ЄС збільшити реверс газу

В ході сьогоднішньої зустрічі з послами країн Європейського Союзу (ЄС), США та представництва ЄС в Україні, міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Продан заявив про необхідність збільшення реверсних поставок газу в Україну.

В ході сьогоднішньої зустрічі з послами країн Європейського Союзу (ЄС), США та представництва ЄС в Україні, міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Продан заявив про необхідність збільшення реверсних поставок газу в Україну. Про це повідомляє прес-служба Міненерго України.

"Продан відповів на запитання послів, зокрема наголосив на необхідності формування ціни на газ на принципах, які діють в контрактах європейських компаній, а також необхідності збільшення реверсних поставок газу в Україну", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Україна 14 травня уклала контракт з однією з європейських газових компаній, яка буде здійснювати постачання газу в Україну реверсним шляхом із Угорщини.

Зазначимо, станом на 15 травня в України укладено контракти з двома постачальниками газу з Європи. Один з них - німецька компанія RWE, газ якій йде в Україну через Польщу.

Раніше Україна домовилася про реверс газу через Словаччину, початок якої очікується до осені. Однак "Нафтогаз" поки не уклав контракт з постачальником за цим напрямом.