ua en ru

Україна визнала російський вантаж з гуманітарною допомогою

Міністр соціальної політики України Людмила Денисова підписала наказ про визнання вантажу російського "гуманітарного конвою" гуманітарною допомогою.

Міністр соціальної політики України Людмила Денисова підписала наказ про визнання вантажу російського "гуманітарного конвою" гуманітарною допомогою. Про це повідомляє прес-служба секретаріату Кабінету міністрів.

"Відповідно до статей 4 і 5 Закону України "Про гуманітарну допомогу" з урахуванням ініціативи Президента України П. Порошенка щодо отримання гуманітарної допомоги в рамках міжнародної гуманітарної місії під егідою Міжнародного Комітету Червоного Хреста визнати вантаж гуманітарної допомоги згідно з додатком", - йдеться в документі.

Як розповіли в прес-службі, лист з переліком товарів гуманітарної допомоги надійшло до Мінсоцполітики 16 серпня, за підписом голови регіональної делегації МКЧХ Росії, Білорусі та Молдови Паскаля Кутти.

Згідно з цим листом гуманітарний вантаж складається з наступних товарів: яловичина тушкована; рис; крупа гречана; сіль; цукор-рафінад; молоко згущене; чай; вода бутильована; дитяче харчування; медикаменти, які не містять наркотичних та сильнодіючих речовин; електростанції; мішки спальні.

Всього 12 найменувань загальною вагою 1 856,3 тис. тонни.
Одержувачем гуманітарного вантажу є місія МКЧХ в Україні.
Вантаж буде переміщений представниками МКЧХ в Україну через російський пункт пропуску "Донецьк".