ua en ru

Парубій підписав постанову про невизнання виборів президента РФ у Криму

Парубій підписав постанову про невизнання виборів президента РФ у Криму Фото: Андрій Парубій (РБК-Україна)

Рада підтримала відповідну постанову 22 березня

Спікер Верховної ради України Андрій Парубій підписав постанову про невизнання Україною легітимності виборів президента Російської Федерації на тимчасово окупованих територіях України - АР Крим та місті Севастополь. Про це Парубій заявив у ході погоджувальної ради парламенту, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я підписав постанову 8168-I про невизнання Україною легітимності виборів президента РФ на тимчасово окупованих територіях України - АР Крим та місті Севастополь. В цій постанові є звернення і до наших партнерів, щоб вони зайняли таку ж тверду позицію щодо невизнання виборів президента РФ ", - повідомив Парубій.

Також глава парламенту повідомив про те, що він підписав постанову 5463 про комплекс невідкладних заходів щодо практичної реалізації міжнародно-правової відповідальності РФ за збройну агресію проти України.

Нагадаємо, 22 березня Верховна рада визнала нелегітимними вибори президента Російської Федерації на території анексованого нею Криму. За ухвалення проекту постанови №8168-1 проголосували 255 депутатів.