ua en ru

Україна приступила до збирання врожаю,- Мінагрополітики

Україна приступила до збирання врожаю. Ранні зернові та зернобобові почали першими збирати в Одеській області і Криму. Про це повідомляє прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства.

Так, сільгоспвиробники Одеської області зберуть ранні культури та ріпак з площі 1,09 млн га. Що стосується валового збору зерна, то в Одеській планують отримати не менше 3,5 млн т зерна. А в Криму підлягає збиранню 422 тис. га ранніх зернових культур.

Міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк повідомив, що аграрії Одеської зберуть пшеницю з - 491,4 тис. га, ячмінь - 438,8 тис. га, горох - 42 тис. га, овес - 8, 7 тис. га, жито - 1,5 тис., ріпак - 103 тис. га. У жнивах приймуть участь 3тис. 633 комбайна з області та близько 1000 з інших регіонів.

У Криму під урожай 2013 було посіяно 532,5 тис. га озимих і ранніх ярових зернових культур. Ранні зернові культури будуть зібрані з 422 тис. га. Для цього задіють близько 1630 комбайнів.

Раніше Мінагрополітики повідомляло, що цього року аграрії приступили до збирання раніше, ніж минулого. Щоб зменшити втрати зерна сільгоспвиробникам потрібно протягом 12-14 днів зібрати ранні зернові та зернобобові культури. Зараз для дотримання оптимальних строків, аграрії усіх областей мають достатньо ресурсів, зокрема техніки.

Також протягом жнив буде працювати штаб з координації проведення комплексу прибиральних робіт.

Читайте також: В Україні в 2013 р. врожайність зернових може збільшитися на 4 ца з га, - Держсільгоспінспекція.