ua en ru

Україна приєдналася до програми ЄС з підтримки малого та середнього бізнесу

Україна приєдналася до програми ЄС з підтримки малого та середнього бізнесу Фото: Україна приєдналася до COSME

Загальний бюджет програми - 2,3 млрд євро

Україна офіційно приєдналася до програми Європейського союзу, спрямованої на підтримку малого та середнього бізнесу COSME. Про це повідомляє прес-служба Министерства економического розвитку і торгівлі України.

Відповідну угоду було підписано сьогодні уБрюсселі генеральним директором з питань внутрішнього ринку, промисловості та МСП Єврокомісії та представником України в Євросоюзі Миколою Точицким.


"Участь України у програмі COSME - це наступний крок у процесі української економічної інтеграції з ЄС та символ зростання ролі малих і середніх підприємств, як драйвера української економіки", - підкреслила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Юлія Клименко.

Як повідомляється, загальний бюджет програми становить 2,3 млрд євро. Серед проектів, які підтримує COSME полегшення виходу на зовнішні ринки, туризм, поширення азов культури ведення бізнесу, кластери, захист права інтелектуальної власності для компаній, які працюють в країнах, що не є членами Євросоюзу і багато іншого. Також програмою передбачено велику кількість привілеїв для своїх учасників.

Робоча програма на 2016 рік буде опублікована на офіційному сайті Мінекономрозвитку для ознайомлення.

Україна стала восьмою країною, що не входить до складу ЄС, яка приєдналася до програми COSME.

Як повідомлялося раніше, Кабмін уповноважив Точицького підписати угоду з ЄС про участь у програмі підвищення конкурентоспроможності бізнесу.