ua en ru

Україна прийняла на озброєння радіолокаційну станцію П-18 "Малахіт"

Україна прийняла на озброєння модернізовану радіолокаційну станцію (РЛС) П-18 "Малахіт". Відповідний наказ підписав міністр оборони Михайло Єжель, повідомляє сьогодні прес-служба оборонного відомства. Функція служби забезпечення радіолокаційними станціями покладено на командування Повітряних сил.
Наземна рухлива перешкодозахищена радіолокаційна станція з освітленням повітряної та надводної обстановки з цифровою обробкою і автоматичною передачею інформації "Малахіт" призначена для автоматичного виявлення радіолокаційних цілей на тлі дії активних і пасивних перешкод природного та штучного походження, визначення координат, автоматичного супроводу траєкторій цілей і видачі їх координат і трас споживачам.
РЛС "Малахіт" виконує функціональні завдання з виявлення, відображення і автоматичного визначення координат азимута, дальності і радіальної швидкості повітряних цілей, які рухаються зі швидкістю до 1000 м/с, автоматичного і напівавтоматичного супроводу до 256 трас цілей і розрахунку параметрів їх руху, автоматичної передачі даних віддаленим споживачам, топографічної прив'язки місцезнаходження РЛС, документування радіолокаційної інформації.
Прийняття на озброєння П-18 "Малахіт" дозволить замінити існуючі застарілі і енергоємні РЛС радіолокаційними станціями на новій елементарній базі з покращеними ресурсними показниками, технічними характеристиками та розширеними функціональними можливостями.