ua en ru

Україна візьме участь в тендері міноборони Бразилії на постачання патрульних кораблів і фрегатів

Україна і Бразилія домовилися про участь українського Чорноморського суднобудівельного заводу (Миколаїв) в тендері на постачання для бразильського Міністерства оборони п'яти патрульних кораблів і п'яти фрегатів, повідомляє прес-служба Мінпромполітики.

Така домовленість досягнута на зустрічі міністра промислової політики України Дмитра Колеснікова з міністром оборони Бразилії Нелсоном Жобімом в рамках засідання в Бразилії 26-27 серпня двосторонньої комісії з торговельно-економічної співпраці.

Крім того, "досягнуті домовленості про ремонт в доках Чорноморського суднобудівельного заводу чотирьох кораблів бразильської компанії Transpetro (Petrobras Transporte S.А.)".

Бразільська сторона виразила зацікавленість літаками сімейства "Ан", зокрема Ан-38, Ан-178, Ан-70, Ан-74ТК-300. "Ми запропонували бразильській стороні технічну підтримку в створенні їх нового військово-транспортного літака КС-390. Це перший досвід компанії Embraer. До цього моменту вона не будувала транспортні літаки такого класу", - сказав міністр.

Сторони виразили зацікавленість в налагодженні спільного виробництва комплексу для видобутку вугілля в штаті Санта-Катаріна за участю держпідприємства "Завод ім. Малишева". Бразилія інформувала про готовність Національного банку економічного і соціального розвитку країни фінансувати українські проекти.