ua en ru

Україна візьме участь в розробці декларації щодо реформування Європейського суду з прав людини

Делегація України у складі представників Міністерства юстиції відбула до м. Ізмір (Туреччина), де візьме участь у конференції високого рівня щодо реформування Європейського суду з прав людини, передає прес-служба Мінюсту України.

Як повідомив міністр юстиції України Олександр Лавринович, мета конференції полягає у прийнятті декларації, яка визначить подальший план реформування Європейського суду з прав людини у Страсбурзі.
Під час конференції держави-члени Ради Європи планують обговорити питання перевантаженості Європейського суду з прав людини та шляхи вирішення цієї проблеми. На сьогодні, за словами міністра юстиції, не зважаючи на розширення персоналу Секретаріату суду, кількість нерозглянутих справ сягає 100 тисяч.
Серед шляхів розвантаження Євросуду розглядається можливість реформування та спрощення процедур. Зокрема, обговорюється необхідність запровадження системи фільтрації звернень, яка б відсіювала заздалегідь неприйнятні заяви. Адже на сьогодні, за статистикою Євросуду, неприйнятними є 90 відсотків скарг.
О.Лавринович нагадав, що процес реформування Європейського суду стартував 18-19 лютого 2010 року в місті Інтерлакен (Швейцарія) під час Конференції високого рівня за участю профільних міністрів держав-членів РЄ.