ua en ru

Україна запросила Швецію долучитись до створення Фонду енергоефективності

Україна запросила Швецію долучитись до створення Фонду енергоефективності Фото: Геннадій Зубко

У Швеції схвально оцінили проведення реформ в Україні

Україна запросила Швецію долучитись до створення Фонду енергоефективності. Про це сказав віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко під час зустрічі з міністром з питань міжнародного співробітництва з метою розвитку Ізабеллою Льовін (Швеція), повідомляє прес-служба Мінрегіону.

"Ми дуже зацікавленні у вивчені шведського досвіду та розраховуємо на експертну й технічну допомогу у впровадження енероефективних заходів", - зазначив Зубко.

У свою чергу Льовін схвально оцінила проведення реформ в Україні, зокрема в енергетичній галузі.

"Ми готові ділитись з Україною своїм досвідом та надавати експертну допомогу в питаннях енергозбереження", - запевнила вона.

Зубко також нагадав, що зацікавленість в участі у Фонді енергоефективності вже висловив німецький уряд, який долучався до розробки його концепції.

"Ринок енергоефективності України складає приблизно 55 млрд євро. Ми створюємо прозорі і зрозумілі умови для приходу і роботи інвесторів в галузі енергоефективності", - сказав він.

Зубко нагадав, що вже прийнято закони про енергосервісні компанії, про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку, які надають умови для розвитку ринку енергоефективності. На черзі - прийняття законів про житлово-комунальні послуги та комерційний облік, а також про енергоефективність будівель.

Нагадаємо, Україна планує створити Фонд з підтримки енергоефективних проектів в 2016 році.