ua en ru

Україна за підтримки США в 2015-2016 рр. посилить митний контроль у портах, - ДФС

Україна за підтримки США в 2015-2016 рр. посилить митний контроль у портах, - ДФС

Україна за підтримки США має намір в 2015-2016 рр. посилити митний контроль в портах. Про це в ході презентації дослідження процедур митного оформлення в морських портах Одеса і Іллічівськ повідомив заступник голови Державної фіскальної служби України, голова Державної митної служби України Анатолій Макаренко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Зараз ми активно співпрацюємо з Єврокомісією за однією з програм. У 2015 році ми плануємо процес приєднання України до системи націлення на вантажі. Цю систему ми плануємо збільшувати в кожному з портів України. Щодо цього попередня домовленість вже досягнута, і фінансова підтримка цього продукту буде здійснюватися програмою експортного контролю Сполучених Штатів Америки", - сказав Макаренко.

За його словами, впровадження даної системи дозволить більш ретельно контролювати перевезення товарів в українські порти. "Таку систему ми плануємо запустити в дію в 2015-2016 рр.", - додав Макаренко.

Він також зазначив, що зараз активно проводиться модернізація системи управління ризиками ГФС в частині митного контролю.

Нагадаємо, Україна і Польща домовилися посилити співпрацю з митниці і межі.