ua en ru

Україна представить у Копенгагені оновлений план реформ

Україна представить у Копенгагені оновлений план реформ Фото: Іванна Климпуш-Цинцадзе та Маргот Вальстрьом (kmu.gov.ua)

Конференція з реформ в Україні відбудеться 27 червня 2018 року у Швеції

Україна планує представити оновлений план реформ 27 червня у Копенгагені. Про це заявила віце-прем’єр-міністр із питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе під час зустрічі з міністром закордонних справ (МЗС) Швеції Маргот Вальстрьом у Стокгольмі, повідомляє Урядовий портал.

"Україна планує представити всебічно оновлений план реформ на другій конференції з реформ в Україні, яка відбудеться 27 червня 2018 року в Копенгагені", - заявила Климпуш-Цинцадзе.

Також вона зазначила, що наразі триває активна робота над проектами законів, які спрямовані на економічний розвиток та впровадження Угоди про асоціацію.

Повідомляється, що у відповідь Маргот Вальстрьом подякувала за запрошення на конференцію з реформ та висловила солідарність з Україною.

"Ми підтримує курс реформ, які провадить нині Україна. Швеція і надалі працюватиме з ЄС в інтересах України", - пообіцяла глава МЗС Швеції.

Зазначається, що під час зустрічі сторони обговорили широке коло питань двостороннього та багатостороннього діалогу Україна-Швеція. Зокрема, йшлося про виконання Мінських угод, посилення санкційного тиску на Росію, співпрацю з ЄС, двосторонній діалог та поглиблення співробітництва в оборонному секторі. А також про торгово-економічну співпрацю, гендерні питання, енергетичну та кібербезпеку.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Україна і Міжнародний валютний фонд (МВФ) продовжують переговори про приїзд місії МВФ у Київ для подальших переговорів у рамках програми співпраці між Україною і МВФ.