ua en ru

Україна застерігла РФ від намірів провести "вибори" на окупованому Донбасі, - Геращенко

Україна застерігла РФ від намірів провести "вибори" на окупованому Донбасі, - Геращенко Фото: Ірина Геращенко (facebook.com iryna.gerashchenko)

Як зазначила Геращенко, будь-які "вибори" РФ на окупованому Донбасі "будуть нікчемними"

Українська сторона в Тристоронній контактній групі (ТКГ) застерігла Російську Федерацію (РФ) від намірів провести "вибори" на окупованому Донбасі. Про це у Facebook повідомила перший віце-спікер парламенту Ірина Геращенко.

"На ТКГ українська сторона застерігла Російську Федерацію від намірів організувати (вірніше, повторити по сценарію 2014 року) фейкові "вибори" на території тимчасово окупованих нею територій у Донецькій і Луганській областях України", - написала вона.

Як зазначила Геращенко, будь-які "вибори" РФ на окупованому Донбасі не матимуть жодних правових наслідків.

"З нашого боку чітко наголошено, що будь-які "вибори" на тимчасово окупованих територіях Донбасу, у разі їх проведення Російською Федерацією, будуть нікчемними та не матимуть жодних правових наслідків. Й за це має бути відповідальність РФ", - додала вона.

Сьогодні в Мінську відбулося чергове засідання ТКГ і 4 підгруп. Я була на постійному дистанційному зв‘язку з колегами,...

Опубліковано Iryna Gerashchenko 16 травня 2018 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна у Мінську заявила про необхідність тиску всього світу на РФ через відсутність прогресу щодо заручників.