ua en ru

Міжнародні партнери повинні визнати нелегітимність виборів президента РФ у Криму, - Геращенко

Міжнародні партнери повинні визнати нелегітимність виборів президента РФ у Криму, - Геращенко Фото: Росія має намір провести вибори президента в Криму (cikrf.ru)

Узаконення виборів у Криму - це легітимізація путінської агресії

Міжнародні партнери повинні підтримати Україну в заявах про нелегітимність проведення виборів президента Російської Федерації (РФ) в Криму. Про це сьогодні, 26 лютого, на міжнародному форумі "Захоплений острів: чотири роки опору" заявила перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Треба, щоб не тільки Україна про них (вибори у Криму - ред.) кричала, а всі наші міжнародні партнери дуже чітко заявляли, що зараз у Криму намагаються провести незаконні вибори президента чужої країни... Узаконення виборів у Криму - це легітимізація путінської агресії", - сказала Геращенко.

Нагадаємо, раніше Міністерство закордонних справ (МЗС) України висловило ноту протесту МЗС Російської Федерації (РФ) з приводу організації президентських виборів на території окупованого Криму. Також в українському МЗС заявили, що не дозволять провести вибори в диппредставництві РФ на території України, якщо не буде виконано цю умову.

Зазначимо, сьогодні, 26 лютого - День кримського опору російської окупації.