ua en ru

Україна запропонувала розслідувати останні обстріли в зоні АТО, - Оліфер

Україна запропонувала розслідувати останні обстріли в зоні АТО, - Оліфер Фото: обстріли на території Донбасу продовжуються

На засіданні підгрупи з гуманітарних питань Україна поставила питання про звільнення заручників

Україна запропонувала негайно розслідувати всі останні випадки обстрілу на території Донбасу. Про це повідомила прес-секретар екс-президента Дарка Оліфер у своєму Facebook.

"Представники окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО) як і раніше обстрілюють населені пункти, в тому числі, сьогодні вночі під вогнем була Красногорівка. У зв'язку з цим Україна запропонувала негайно розслідувати всі останні випадки обстрілу. Така задача підгрупи з безпеки спільно з представниками Спільного центру з контролю і координації", - наголошується в повідомленні.

Як зазначається, на засіданні підгрупи з гуманітарних питань Україна жорстко поставила питання про звільнення заручників - як тих, хто перебуває на території ОРДЛО, так і тих, кого утримують в Росії.

"Напередодні ми знову передали списки людей для звільнення у форматі "25 на 50". Українська сторона вимагає від представників ОРДЛО назвати точне місцезнаходження наших людей - це ключова проблема в процесі звільнення людей", - наголошується в повідомленні.

Повідомляється, що крім того, Україна ініціювала проведення на непідконтрольної Києву частини Донбасу спеціального дня, коли б матері і дружини змогли відвідати своїх рідних, які перебувають у заручниках на території ОРДЛО.

"Таке відвідування може статися під егідою Міжнародного Комітету Червоного Хреста", - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ДСНС показали наслідки артобстрілу Торецка.