ua en ru

Україна запропонувала ЄБРР профінансувати будівництво метро у Харкові

Україна запропонувала Європейському банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) фінансувати проекти будівництва метро в Харкові і високовольтної лінії Новоодеська - Арциз. Про це заявив прем'єр-міністр країни Микола Азаров на зустрічі з президентом ЄБРР Сумою Чакрабарті, повідомляє прес-служба уряду.

"За час співпраці реалізовано 300 проектів на суму 7,5 млрд євро", - зазначив Азаров. Він додав, що в 2013 р. Україна продовжить реалізацію різних інфраструктурних проектів, в тому числі і за угодами з ЄБРР. Зокрема, йдеться про будівництво повітряної лінії Запорізька АЕС - Каховка потужністю 750 кВт і метро в Дніпропетровську, про розвиток транспорту і дорожньої інфраструктури.

Крім того, Україна високо оцінює можливість досягнення згоди щодо проекту "Комплексна програма підвищення рівня безпеки енергоблоків атомних станцій". Азаров також подякував ЄБРР за допомогу Україні в реалізації проектів з подолання наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

У свою чергу президент банку відзначив, що в 2012 р. було реалізовано 35 нових проектів на загальну суму 950 млн євро. "У нас є багато перспективних інвестиційних проектів, які ми готові реалізувати. Зокрема, у сфері розвитку інфраструктури, підвищення атомної безпеки. Це також муніципальна інфраструктура, автомобільні дороги та залізниця", - сказав глава ЄБРР.

Читайте також: ЄБРР планує інвестувати в 2013 р. в сектор сільського господарства України не менше 180 млн євро