ua en ru

Україна пропонує найближчим часом оприлюднити перші результати розслідування аварії Boeing-777 на Донбасі

Україна пропонує найближчим часом оприлюднити перші результати розслідування аварії Boeing-777 на Донбасі
Україна пропонує найближчим часом оприлюднити перші результати розслідування аварії Boeing-777 на Донбасі.

Україна пропонує найближчим часом оприлюднити перші результати розслідування аварії Boeing-777 на Донбасі. Про це написав радник голови СБУ Маркіян Лубківський в Facebook.

"Співголова Міжнародної слідчої групи з розслідування катастрофи літака MH17 від України, керівник Головного слідчого управління СБУ Василь Вовк буде пропонувати колегам вже найближчим часом оприлюднити результати першого етапу розслідування у згаданому виробництві. Таку пропозицію наша сторона має намір винести на розгляд Нідерландів, Бельгії та Австралії, представники яких входять до складу групи. Ми переконані, що медіа-стратегія інформаційного супроводження розслідування, яка обговорюється в даний час учасниками групи, дозволить прийняти позитивне рішення і міжнародна громадськість вже найближчим часом буде офіційно поінформована про його результати", - написав Лубківський.

Лайнер Boeing-777, що слідував рейсом з Амстердама в Куала-Лумпур, зазнав аварії під Донецьком 17 липня. На борту лайнера перебували 298 чоловік, всі вони загинули.

Нагадаємо, Нідерланди 9 грудня відмовилося передавати ООН розслідування аварії малайзійського Boeing-777 в Донецькій області.