ua en ru

Україна пропонує зробити знижку на російський газ у розмірі 9 млрд дол. щорічно, - Міллер (доповнення)

Україна пропонує зробити знижку на російський газ у розмірі 9 млрд дол. щорічно в разі досягнення домовленостей щодо газового консорціуму з РФ. Про це повідомив глава "Газпрому" Олексій Міллер на зустрічі з прем'єр-міністром Володимиром Путіним. Міллер додав, що Україна оцінює вартість своєї газотранспортної системи у розмірі 20 млрд дол.
Міллер повідомив, що переговори щодо консорціуму поки не завершені, хоча "Є розуміння за загальними підходами та загальними цифрами". "У січні 2012 р. ми знову сядемо за стіл переговорів. Українські колеги оцінюють вартість газотранспортної системи в 20 млрд дол. Це велика сума. Українські колеги прив'язують ці переговори до знижки на газ. Якщо рахувати на об'єм в 40 млрд куб. м в рік, який має викуповувати Україна, згідно з діючими контрактами, знижка була б у районі 9 млрд дол. щорічно", - пояснив глава "Газпрому".
У свою чергу Путін зазначив, що переговори необхідно продовжити виходячи з того, що Україна була і залишається стратегічним партнером РФ. "Газотранспортна система України, безумовно, буде затребувана. Сподіваюся, що переговори будуть доведені до логічного завершення", - сказав прем'єр-міністр РФ.