ua en ru

Україна постарається уникнути подальших хвиль мобілізації, - Порошенко

Україна постарається уникнути подальших хвиль мобілізації, - Порошенко Фото: Петро Порошенко

Президент повідомив, що пишається навченої і добре озброєною армією

Президент України Петро Порошенко заявив, що країна намагається уникнути подальших хвиль мобілізації. Про це він повідомив в ефірі телеканалу "112 Україна".

За його словами, зараз робиться все, щоб уникнути подальших хвиль мобілізації.


"Ми значно підняли рівень грошового забезпечення українського воїна і 30 тис. військовослужбовців вже записалися на службу за контрактом, мотивованих, добре навчених, одягнених, озброєних. Я пишаюся тим, що зараз ми маємо іншу армію, і я не випадково оголосив рік 2016 рік повітряних сил України", - повідомив президент про мобілізацію в Україні.

П'ята частина бюджету йде на армію

Нагадаємо, що раніше, 8 травня, Петро Порошенко повідомив кореспонденту РБК-Україна, що п'ята частина державного бюджету України йде на оборонний сектор.

"Майже п'яту частину державного бюджету ми витрачаємо на армію і це виправдано. Хто не буде годувати свою армію, той буде годувати чужу", - сказав Порошенко.

Президент також додав, що фінансове забезпечення військовослужбовця з початку військових дій зросла в середньому до 7000 гривень.

"За два роки ми створили сучасне військо, яким має законне право пишатися кожен українець", - сказав Порошенко.

Крім того, Петро Порошенко додав, що не виключає можливості проведення ще однієї хвилі мобілізації в 2016 році.

"Єдине, чого поки що не можу пообіцяти, що мобілізації в цьому році взагалі не буде. Її перспективи і масштаби залежать не тільки від наших планів, але і від обстановки на фронті", - сказав президент.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міноборони отримає 500 млн гривень на створення сучасних казарм і полігонів.