ua en ru

Україна за останній тиждень накопичила 10% вугілля, необхідного для опалювального сезону, - Демчишин

Україна за останній тиждень накопичила 10% вугілля, необхідного для опалювального сезону, - Демчишин Фото: Володимир Демчишин

На склади було направлено понад 150 тис. тонн вугілля

Україна почала готувати запаси вугілля для опалювального сезону, накопичивши за останній тиждень літа 10% вугілля від необхідного обсягу. Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин в ефірі "5 каналу".

"Упродовж останнього тижня ми додатково поклали на склади більше 150 тис. тонн вугілля. Але враховуючи, що потрібно накопичити 1,5 млн, то це 10% від того обсягу, який потрібно накопичити. І це протягом, по суті, тижня. Крім того, вересень і жовтень були завжди тим періодом, коли якраз запаси і накопичувалися, бо впродовж літа накопичувати їх не зовсім доречно, оскільки вугілля "горить" - із часом на складі втрачає свої якісні характеристики, воно втрачає калорійність", - зазначив Демчишин.

При цьому надії в Міненерго покладають на атомні електростанції. "Атомна енергетика в цьому році взяла на себе велику частку. І вона більшою мірою є тією силою, яка допоможе нам пройти опалювальний сезон м'якше, без форс-мажорних випадків", - наголосив міністр.

Нагадаємо, напередодні Демчишин заявив на засіданні Кабміну, що Україні цьогоріч необхідно закупити ще як мінімум 1,5 млн тонн вугілля.