ua en ru

Україна попросила РФ затримати Януковича, - Ярема

Україна попросила РФ затримати Януковича, - Ярема

Генеральна прокуратура України направила звернення до російських колег з проханням сприяти у встановленні місця знаходження та затриманні колишнього Президента Віктора Януковича і його оточення. Про це заявив генеральний прокурор України Віталій Ярема під час доповіді у Верховній Раді, передає кореспондент РБК-Україна.

"Виконавці злочинів, колишні силовики, організатори так званих "тітушок" і самі бойовики - більшість розшукуваних осіб перебувають на території Криму або Росії. У зв'язку з цим мною на адресу генерального прокурора Росії направлені звернення щодо встановлення місця знаходження та затримання Януковича, Азарова, Захарченка, Пшонки, Якименка, Ратушняка та інших", - сказав Ярема.

Також він зазначив, що слідчі прокуратури проводять подальшу роботу по збору фактів і доказів злочинів високими посадовими особами за фактом незаконного захоплення державної влади, посягання на територіальну цілісність України.

"Вже проведено десятки зустрічей з міжнародної погоджувальною групою, Інтерполом, Санкційних відділом ЄС. Зібрані і направлені в міжнародний суд у Гаазі документи з доказами цих злочинів", - додав Ярема.

Нагадаємо, 12 січня 2015 р. Інтерпол оголосив Януковича і Азарова та інших осіб з їх оточення у міжнародний розшук.