ua en ru

Україна може потрапити до списку офшорів, якщо не внесе зміни в податкове законодавство, - Чурий

Україна може потрапити до списку офшорів, якщо не внесе зміни в податкове законодавство, - Чурий Фото: Олег Чурій (НБУ)

Влада досі не ратифікувала мінімальний пакет стандартів BEPS

Україна повинна виконати мінімальний пакет стандартів протидії BEPS та ухвалити зміни до податкового законодавства у сфері багастроннього обміну фінансовою інформацією, інакше може потрапити до чорного списку офшорних країн. Про це журналістам повідомив заступник голови Національного банку Олег Чурій, передає кореспондент РБК-Україна.

За його словами, одним з таких вимог є багатосторонній обмін інформацією про фінансові операції між країнами-підписантами конвенції.

"Ми повинні це прийняти, інакше, якщо ми не приймемо мінімальний пакет, то на нас будуть накладені певні санкції, це буде з серії FATF", - заявив Чурій.

За його словами, у разі невжиття відповідних змін Україна може потрапити в чорний список офшорних країн за класифікацією ОЕСР (Організації економічного співробітництва та розвитку).

Чурій зазначив, що терміни ухвалення відповідного законодавства більше залежать від Міністерства фінансів.

Нагадаємо, Організація економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР) стурбована щодо затримки підписання Україною Багатосторонньої конвенції щодо протидії розмивання оподатковуваної бази й виведення прибутку з-під оподаткування (BEPS).