ua en ru

Україна може потрапити у список офшорних країн ЄС

Україна може потрапити у список офшорних країн ЄС Фото: Європейський союз (European Union 2015 - European Parliament)

ОЕСР стурбована з приводу затримки підписання Україною Base erosion and Profit Shifting

Організація економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР) стурбована щодо затримки підписання Україною Багатосторонньої конвенції щодо протидії розмивання оподатковуваної бази й виведення прибутку з-під оподаткування (Base erosion and Profit Shifting, BEPS). Про це написала радник міністра фінансів Олена Макеєва на своїй сторінці в Facebook.

Зазначено, що відповідний лист ОЕСР направила президенту Петру Порошенку. Так, затримка підписання конвенції може негативно позначиться на репутації України щодо боротьби з офшорами,

Зазначимо, що як член спільноти BEPS, Україна взяла зобов'язання виконати мінімальний стандарт Плану дій BEPS, підтверджуючи свою відданість боротьбі з офшорами.

"Затримка українською стороною підписання MLI (Багатостороння угода) може послати негативний сигнал міжнародній спільноті... Зате підписання цього документу стане сильним сигналом і підтвердженням відданості боротьбі з офшорами.. Уже до 30 червня 2018 року Україна повинна самостійно оцінити стан виконання мінімального стандарту Плану дій BEPS, а до кінця року – виконати мінімальний стандарт...Невиконання мінімального стандарту може стати причиною для включення України до списку офшорних країн Євросоюзу", - додала Макєєва.

"Затримка українською стороною підписання #MLI (Багатостороння угода) може надіслати негативний сигнал міжнародному спів...

Опубліковано Olena Makeieva 11 лютого 2018 р.

Нагадаємо, наприкінці січня повідомлялося, що Європейський союз виключив вісім країн і територій з так званого "чорного списку" офшорів, які не вживають заходів щодо забезпечення фінансової прозорості та боротьби з податковими злочинами.