ua en ru

Україна та Японія співпрацюватимуть у рамках Паризької кліматичної угоди

Україна та Японія співпрацюватимуть у рамках Паризької кліматичної угоди Фото: зустріч міністрів (menr.gov.ua)

Міністр Японії позитивно оцінив активність України з підготовки Стратегії низьковуглецевого розвитку

Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак під час робочої поїздки до Токіо (Японія) обговорив реалізацію нової кліматичної політики з міністром навколишнього середовища Японії Накагавою Масахурою. Про це повідомляє прес-служба Міністерства екології та природних ресурсів України.

"Два роки тому ми спілкувалися з цього приводу з паном Накагавою Масахурою під час спільної роботи на Конференції сторін конвенції зі зміни клімату в Маракеші. Сьогодні ми не лише продовжили обговорення можливих спільних напрямків співпраці у кліматичній політиці, але й скоординували найважливіші позиції наших держав на наступній 24-ій Конференції Сторін Рамкової Конвенції ООН зі зміни клімату (COP 24), яка наприкінці року відбудеться у Польщі", - повідомив Семерак.

Масахура позитивно оцінив активність України з підготовки Стратегії низьковуглецевого розвитку.

Зазначимо, у грудні 2015 року на 21-й конференції сторін рамкової конвенції ООН зі зміни клімату була прийнята нова міжнародна кліматична угода - Паризький договір.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Японія планує співпрацювати з Україною щодо модернізації обладнання для ядерної енергетики.