ua en ru

Японія планує співпрацювати з Україною у модернізації обладнання для ядерної енергетики

Японія планує співпрацювати з Україною у модернізації обладнання для ядерної енергетики Фото: АЕС (facebook.com-izyaslav.rda)

Японія також анонсувала підписання меморандуму про взаєморозуміння між ПАТ "Турбоатом" і Toshiba Energy Systems

Японія планує співпрацювати з Україною з питань модернізації обладнання для ядерної енергетики. Про це повідомляє прес-служба Кабінету міністрів.

Так, у Міністерстві енергетики та вугільної промисловості була проведена робоча зустріч з представниками посольства Японії в Україні.

Зокрема, під час зустрічі сторони обговорили сучасний стан та перспективи розвитку ядерної енергетики України та плани щодо співпраці з японською стороною у рамках реалізації спільних проектів.

"Японська сторона повідомила про наміри співпрацювати з Україною з питань модернізації обладнання для ядерної енергетики, зокрема щодо виготовлення та модернізації турбін, у тому числі для атомно-енергетичних об’єктів в третіх країнах, та анонсувала підписання Меморандуму про взаєморозуміння між ПАТ "Турбоатом" і Toshiba Energy Systems, яке заплановане на червень 2018 року", - сказано у повідомленні.

При цьому представники Міненерго наголосили, що українська сторона зацікавлена у співпраці з іншими країнами як у напрямку приладобудування, так і в напрямках, які забезпечують розвиток та модернізацію енергетичної сфери України.

Нагадаємо, раніше президент Петро Порошенко повідомив, що спільна група України та Японії працює над ліквідацією наслідків аварій на атомній станції у Фукусімі і на Чорнобильській АЕС.