ua en ru

Україна може не отримати 3,2 млрд дол. від МВФ і Світового банку в разі неприйняття пакету законів, - Мінфін

Україна може не отримати 3,2 млрд дол. від МВФ і Світового банку в разі неприйняття пакету законів, - Мінфін Фото: Артем Шевальов

Від пакету законопроектів залежить співпрацю з МВФ і Світовим банком

Україна ризикує не отримати 3,2 млрд доларів кредиту від Міжнародного валютного фонду (МВФ) і Світового банку в разі неприйняття п'яти необхідних законів на наступному пленарному тижні. Про це на брифінгу заявив заступник міністра фінансів з питань європейської інтеграції Артем Шевальов, передає кореспондент РБК-Україна.

"У нас є серйозний пакет законодавчих ініціатив у Верховній Раді, від якої значною мірою залежить наше подальше співробітництво з МВФ і Світовим банком... Ми активно працюємо, що на наступному тижні буквально в перші дні, 14 числа, щоб презентувати колегам ці законопроекти і отримати від них позитивні результати. Йдеться про п'яти законопроектах, два для Світового банку і три для МВФ",- заявив Шевальов.

Відповідаючи на питання журналістів, чи є ризик не отримати кредит без прийняття необхідних п'яти законів, Шевельов відповів, що є.

"Ми сподіваємося, що прийняття цих законопроектів і фактично виконання Україною умов по траншу наступного тижня дозволить нам дуже швидко продовжити практичну роботу з МВФ і радою директорів МВФ щодо призначення наступного засідання щодо українського питання і власне технічне рішення щодо виділення другого траншу",- заявив Шевальов.

Нагадаємо, місія МВФ схвалила перший перегляд програми EFF для України.