ua en ru

Україна може отримати ще 1 млрд дол. від США, - Мінфін

Україна може отримати ще 1 млрд дол. від США, - Мінфін Фото: заступник Міністра фінансів США Натан Шитс

Посилаючись на Financial Times, Міністерство повідомляє про можливості ще більш розширеної фінансової підтримки країни Штатами

Україна може отримати новий кредит від США на 1 млрд дол., а в майбутньому ще більш розширену фінансову підтримку, повідомляє Міністерство фінансів України (Мінфін) на своїй сторінці в Facebook з посиланням на матеріал в Financial Times.

"Зі сторінок статті заступник Міністра фінансів США Натан Шитс каже, що Україні вдалося отримати найкращі можливі умови реструктуризації. Тепер залишається тільки щоб Верховна Рада схвалила необхідні для проведення реструктуризації рішення", - йдеться в повідомленні міністерства.

У самій же статті Financial Times йдеться про те, що "США дали сигнал про свою готовність збільшити фінансову допомогу Україні напередодні голосування у Верховній Раді України про затвердження угоди про реструктуризацію зовнішнього боргу України в розмірі 18 млрд дол., яка стала об'єктом критики з боку деяких кредиторів та опозиційних політиків".

Financial Times пише про можливе надання нового кредиту Україні в 1млрд. дол. від США та подальше розширення фінансової...

Posted by Міністерство фінансів України on 16 сентября 2015 г.

Нагадаємо, раніше Мінфін запропонував держбюджет-2016 з доходами 672,4 млрд грн і витратами 757,3 млрд грн, граничний обсяг дефіциту передбачений на рівні 3,5% ВВП.