ua en ru

Україна може отримати асоційоване членство в європейській структурі цивільного захисту

Україна може отримати асоційоване членство в європейській структурі цивільного захисту Перший заступник ДержНС України Анатолій Бойко

Україна 6-7 травня 2015 р. під час Форуму Європейського союзу з питань цивільного захисту у Брюсселі може стати асоційованим членом механізму ЄС з питань цивільного захисту. Про це на першому засіданні Національної консультаційної групи щодо покращення управління ризиками стихійних лих в Україні повідомив перший заступник голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Анатолій Бойко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми будемо мати можливість, можливо, вже 7 травня виконуючий обов'язки голови Державної служби (Держнс, - ред.) Зорян Шкіряк... оновлену редакцію адміністративної домовленості між Україною та Європейською комісією під час Форуму цивільного захисту в Брюсселі підписати. І тоді ми будемо мати можливість значно розширити напрями співробітництва. Можливо, і в технічному переозброєнні нашої служби", - розповів Бойко.

За його інформацією, асоційоване членство в механізмі ЄС з питань цивільного захисту надасть Україні можливість участі у великій потужній системі європейського запобігання та реагування на надзвичайні ситуації.

Нагадаємо, ЄС вкладе близько 1 млн євро в управління ризиками катастроф в Україні.