ua en ru

Україна отримає 16 млн євро фіндопомоги, - Могерини

Україна отримає 16 млн євро фіндопомоги, - Могерини Фото: Федеріка Могерини, Верховний представник Європейського союзу у закордонних справах і політиці безпеки в Комісії Юнкера (flickr.com/eeas)

ЄС вже надав 700 млн євро гуманітарної допомоги

Україні буде додатково виділено 16 мільйонів євро в рамках роботи моніторингової місії Європейського союзу. Про це повідомила віце-президент Європейської Комісії – Високий представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могерини під час спільної прес-конференції з президентом України Петром Порошенко, передає кореспондент РБК-Україна.

Зокрема, за її словами, зараз йде робота над новим пакетом підтримки в рамках моніторингової місії Європейського союзу, загальним об'ємом 16 мільйонів євро.

"Як сказав президент, наша робота (ЄС з Україною – ред.) триває не тільки в дипломатичній сфері, але і в гуманітарній. Європейський союз надав 700 мільйонів євро гуманітарної допомоги для громадян, які проживають на території, яка страждає від конфлікту. Це також включає новий транш у 24 мільйони євро, який Європейський союз передає для продовження спеціальної моніторингової місії Європейського союзу. Ми зараз працюємо над новим пакетом підтримки в рамках моніторингової місії Європейського союзу, загальним об'ємом 16 мільйонів євро", - заявила Могерини.

Також, за її словами, головним є не тільки фінансування, а й підтримка відносно людського ресурсу.

"Це свідчить про те, що ми надаємо не тільки фінансову підтримку, але і підтримку щодо людського ресурсу. Все це для забезпечення суверенітету і територіальної цілісності України, що надзвичайно важливо і для безпеки ЄС", - додала вона.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Європейський союз надасть наступний транш макрофінансової допомоги Україні до кінця 2018 року.