ua en ru

Україна отримала майже 36 млн доларів від Глобального фонду: на що підуть гроші

Україна отримала майже 36 млн доларів від Глобального фонду: на що підуть гроші Фото: Україна отримала грант від Глобального фонду (freepik)

Україна отримала 35,8 млн доларів США безповоротної фінансової допомоги від Глобального фонду боротьби із СНІДом, туберкульозом та малярією.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на прес-службу МОЗ.

В відомстві повідомили, що завдяки цим коштам Україна зможе закупити засоби індивідуального захисту, організувати заходи для зниження ризиків, пов'язаних із COVID-19, для програм боротьби з ВІЛ та туберкульозом, а також збільшити охоплення заходів зі зміцнення основних компонентів систем охорони здоров'я, таких як національні мережі лабораторій, ланцюги постачання тощо.

"Кошти гранту будуть спрямовані на першочергові потреби в боротьбі з коронавірусною хворобою, боротьбу з ВІЛ-інфекцією та туберкульозом та усуненню бар’єрів до послуг у сфері охорони здоров’я, які завдала ця пандемія", - заявив головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

В МОЗ додали, що у період 2021-2023 роки в Україні реалізується програма Глобального фонду "Прискорення прогресу у зменшенні тягаря туберкульозу та ВІЛ-інфекції в Україні" на суму майже 135 млн доларів.