ua en ru

Україна і Польща підписали угоду про співпрацю в оборонній сфері

Україна і Польща підписали угоду про співпрацю в оборонній сфері Фото: Україна і Польща підсилили військову співпрацю

Президент України подякував полякам за ефективне співробітництво

Міністр оборони України Степан Полторак і міністр оборони Польщі Антоній Мацеревич підписали угоду про співпрацю у військовій сфері. Про це на своїй сторінці у Twitter повідомив прес-секретар президента України Святослав Цеголко.

"Україна і Польща посилюють співробітництво у сфері оборони. Відповідну угоду підписали міністри оборони", - написав він.

Угода створює правові підстави для розширення українсько-польської співпраці в оборонній галузі, в тому числі за напрямками: військовий зв'язок та інформаційні системи; проведення науково-дослідних робіт для потреб збройних сил; оборонна політика і планування; логістичне забезпечення збройних сил; проведення військових інженерно-технічних робіт; військова інфраструктура; розробка, модернізація, виготовлення і постачання оборонного обладнання, співпраця у галузі оборонної промисловості; операції сил спеціального призначення; інші напрями співробітництва за взаємною згодою сторін

У свою чергу, президент України Петро Порошенко подякував польській стороні за ефективне військово-технічне співробітництво та зразкову реалізацію литовсько-польсько-української бригади.

Президент підкреслив, що для України Польща є не просто стратегічним партнером, а другом, і нагадав, що саме ця держава 2 грудня 1991 року першою у світі визнала незалежність України.

Нагадаємо, Порошенко розпочав офіційний візит до Польщі.