ua en ru

Україна і Польща обговорили можливість прямих поставок газу

Україна і Польща обговорили можливість прямих поставок газу Фото: український і польський прапори (voladm.gov.ua)

Президент України зустрівся з прем'єр-міністром Республіки Польща

Президент Петро Порошенко провів зустріч з прем'єр-міністром Польщі Беатою Шидлов. Про це йдеться в повідомленні прес-служби президента.

Відповідно до інформації представники двох країн обговорили варіанти подальшого розвитку двосторонніх торговельно-економічних відносин, а також співробітництво в нафтогазовій і енергетичній галузях і посилення прикордонного співробітництва.

Також сторони домовилися про проведення на початку наступного року Міжурядової українсько-польської комісії з питань економічного співробітництва.

Що стосується енергетики, співрозмовники окремо наголосили питання побудови газопровода- між Україною і Польщею та використання потенціалу СПГ-терміналу в польському місті Свіноуйсьце.

Крім того, була відзначена помилковість рішення Єврокомісії дозволити "Газпрому" збільшити обсяги прокачування газу через трубопровід OPAL.

Також сторони домовилися про підписання угоди про співпрацю у сфері оборони. У свою чергу, прем'єр-міністр Польщі зазначила підтримку продовження санкцій проти Росії.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, польська сторона була глибоко розчарована результатами переговорів між віце-прем'єр-міністрами України та Польщі.

"Відсутність рішення української сторони щодо основного питання скасування заборони польських ексгумації на території України означає серйозний регрес довіри і не виконує мандат на переговори, встановлені президентами обох країн, що суттєво впливає на взаємні відносини", - йдеться в повідомленні канцелярії президента Польщі.