ua en ru

Україна і Польща починають роботу по зняттю мораторію на проведення пошуково-ексгумаційних робіт

Україна і Польща починають роботу по зняттю мораторію на проведення пошуково-ексгумаційних робіт Фото: Костянтин Єлісєєв (president.gov.ua)

Найближчим часом з цього питання відбудеться зустріч на рівні віце-прем'єр-міністрів

Найближчим часом представники України і Польщі проведуть міжурядову зустріч для обговорення питання зняття мораторію на проведення пошуково-ексгумаційних робіт і загального їх відновлення. Про це повідомляє прес-служба Адміністрації президента за підсумками зустрічі заступника глави Адміністрації Президента України Костянтина Єлісєєва з Державним секретарем - керівником Канцелярії Президента Республіки Польща Кшиштофом Щерським в п'ятницю, 17 листопада.

Наголошується, що зустріч відбулася в Кракові за дорученням президентів Петра Порошенка і Анджея Дуди.

"Сторони погодилися з необхідністю зняти мораторій на проведення пошуково-ексгумаційних робіт і загального їх відновлення. У цьому контексті було вирішено провести міжурядову зустріч на рівні віце-прем'єр-міністрів найближчим часом", - повідомили в АП.

Крім цього, сторони обмінялися думками щодо поточного стану двосторонніх відносин і підтвердили свою прихильність зміцненню стратегічного партнерства між Україною і Республікою Польща.

"Під час зустрічі Костянтин Єлісєєв і Кшиштоф Щерський погодилися з важливістю продовження роботи двосторонньої міжурядової комісії із захисту та повернення культурних цінностей", - додали в прес-службі.

Також учасники зустрічі домовилися співпрацювати з відповідними місцевими органами влади для вирішення питань, що представляють взаємний інтерес, обговорили підготовку до візиту Президента Республіки Польща Анджея Дуди в Харків у грудні цього року, а також обмінялися думками щодо майбутнього саміту Східного партнерства 24 листопада в Брюсселі.

Нагадаємо, 11 жовтня Петро Порошенко і Анджей Дуда погодили проведення надзвичайного засідання Консультаційного комітету президентів України і Польщі.