ua en ru

Кабмін планує створити спеціальну структуру для закупівлі ліків

Кабмін планує створити спеціальну структуру для закупівлі ліків Фото: Кабмін (РБК-Україна)

Закупівельна організація буде створюватися в кілька етапів

Україна перейде на 100% закупівлю ліків через українську структуру в 2019 році. Відповідне рішення було прийнято сьогодні на засіданні уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми повинні створити такий механізм в Україні, ми повинні мати свою систему в Україні, українську структуру, яка буде закуповувати ліки за міжнародними стандартами", - сказала в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

Так, Кабмін затвердив розпорядження про схвалення концепції реформування механізмів публічних закупівель лікарських засобів і медичних виробів, який передбачає створення функціональної та ефективної закупівельної організації.

Згідно концепції, закупівельна організація буде здійснювати публічні закупівлі лікарських засобів і медичних виробів на національному, місцевому та міжнародному рівні за принципом ефективності, прозорості і боротьби з корупцією.

Супрун також зазначила, що організація буде створена в кілька етапів. При цьому Україна повністю перейде на закупівлю ліків через неї в 2019 році.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів України сьогодні на засіданні схвалить концепцію стратегію протидії незаконному виробництву та обігу сигарет а також розгляне стратегію комунікацій у сфері запобігання і протидії корупції та концепція реформування механізмів публічних закупівель лікарських засобів і медичних виробів.