ua en ru

Україна повністю перейде з аналогово до цифрового формату телемовлення у 2015 р., - Манжосов

Україна повністю перейде з аналогово до цифрового формату телемовлення у 2015 р. Про це в ході міжнародної конференції "Цифрове мовлення в Європі: правові, регуляторні та технічні аспекти", заявив голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення (Нацтелерадіо) Володимир Манжосов, передає кореспондент РБК-Україна.

"Повний перехід від аналогово до цифрового формату телемовлення по всій території України ми плануємо відповідно до плану у 2015 році", - заявив Манжосов. За його словами, на жовтень 2011 року провайдерами цифрового телемовлення отримано 100% обладнання передавальних станцій у тому числі всі 668 передавачів, які планувалось встановити по території України і які забезпечать 95% території країни цифровим сигналом.
"На сьогоднішній день повністю змонтовано 156 передавальних станцій зі 167, тобто ми можемо говорити, що майже всі передавальні станції на сьогодні змонтовані відповідності до планів і зобов'язань, які на себе брали провайдери. До кінця року всі станції будуть змонтовані. Сьогодні 150 передавальних станцій вже працюють в штатому режимі", - додав Манжосов.