ua en ru

Україна підпише угоду про асоціацію з ЄС в грудні 2011 р., - Єфремов

Україна підпише угоду про політичну асоціацію з ЄС в грудні 2011 р. Про це заявив голова фракції Партії регіонів у Верховній Раді (ВР) України Олександр Єфремов, передає кореспондент РБК-Україна.
"Посол Євросоюзу пан (Жозе Мануел Пінту ) Тейшейра буквально вчора заявив, що він сподівається на підписання угоди з ЄС у грудні. Інші експерти, які безпосередньо беруть участь у підготовці цих документів, теж не спростовують", - зазначив Єфремов.
За його словами, саме з цією метою перший віце-прем'єр, міністр економічного розвитку і торгівлі Андрій Клюєв попрямував до Брюсселя.
"У його завдання входить доопрацювати основні моменти, які ще залишилися не погоджені в документах. які повинні бути підписані про ЗВТ та асоціації... але, на жаль, там немає основного пункту - у які терміни можуть бути реалізовані наші євроінтеграційні устремління. У цьому плані нічого не описано, а лише є набір чергових слів. Тому наша сторона подала чіткий сигнал, щоб не було так, як з Туреччиною. Поки ми не знаходимо розуміння в конкретні терміни реалізації цієї перспективи", - заявив Єфремов.
Нагадаємо, вчора, 18 жовтня, Євросоюз скасував візит Президента України Віктора Януковича до Брюсселя, запланований на 20 жовтня.