ua en ru

Україна підпише угоду про ЗВТ з Туреччиною, за умови виконання своїх вимог

Україна підпише угоду про ЗВТ з Туреччиною, за умови виконання своїх вимог Фото: Туреччина та Україна готові підписати угоду про ЗВТ

Договір буде підписано, якщо Туреччина будуть дотримуватися умови української сторони

Україна готова підписати угоду про зону вільної торгівлі з Туреччиною, якщо будуть дотримуватися її умови. Про це сьогодні в ході другого дня 13-й щорічній зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії журналістам повідомила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі - торговельний представник України Наталія Микольська, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми теж на наших стандартних умовах могли підписати вчора. Наші стандартні умови, що угода з Туреччиною без скасування мит на сільськогосподарську продукцію не має значення", - сказала вона.

Як зазначила Микольська, в ході останнього раунду переговорів турецька сторона не показала гнучкості у принципових для України питаннях.

"Може, ситуація змінилася, зараз почекаємо підтвердження слів віце-прем'єр-міністра Туреччини, можливо, будуть і якісь хороші новини, але станом на вчора оновленого пропозиції турецької сторони не було", - додала заступник міністра.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Туреччина заявила про готовність підписати угоду про ЗВТ з Україною.