ua en ru

Україна підписала меморандум про співпрацю з Міжнародною морською організацією

Україна підписала меморандум про співпрацю з Міжнародною морською організацією Фото: підписання меморандуму (mfa.gov.ua)

Меморандум стосується участі України в системі аудиту держав-членів ІМО

Україна підписала меморандум про співпрацю з Міжнародною морською організацією (ІМО) щодо участі в системі аудиту держав-членів ІМО. Про це повідомила прес-лужба посольства України у Британії.

Повідомляється, що церемонія відбулася 18 травня у штаб-квартирі ІМО в Лондоні у присутності державного секретаря Міністерства інфраструктури Андрія Галущака, посла України у Британії, постійного представника України при ІМО Наталії Галібаренко і Генерального секретаря організації Китак Ліма.

Так, підписанням документа Україна офіційно підтверджує свою згоду на проведення аудиту Міжнародною морською організацією, який пройде з 9 по 18 червня 2018 року. Предметом аудиту буде перевірка виконання Україною її міжнародних зобов'язань у сфері морської безпеки.

Нагадаємо, раніше Україна закликала країни-члени IMO не визнавати незаконні дії Російської Федерації в акваторіях Чорного моря, що прилягають до півострову Крим, який є невід'ємною частиною України.