ua en ru

Україна може піднятися на 8 місце в рейтингу УЄФА після матчів ЛЄ

Україна може піднятися на 8 місце в рейтингу УЄФА після матчів ЛЄ Фото: "Шахтар" в матчі ЛЧ проти "Феєнорда" (twitter.com/FCShakhtar)

Відставання від Бельгії стало мінімальним

Відставання України від Бельгії у таблиці коефіцієнтів Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА) за підсумками матчів 3 туру групового етапу Ліги чемпіонів стало мінімальним, і після матчів київського "Динамо" і луганської "Зорі" в Лізі Європи може піднятися на 8 місце. Про це пише zbirna.com.

Донецький "Шахтар" перемігши в Роттердамі "Феєнорд" з рахунком 2:1 не тільки вийшов на чисте друге місце в своїй групі і збільшив шанси на вихід в плей-офф, а й поповнив національну скарбничку для таблиці коефіцієнтів УЄФА на два очки. Тобто заробив ще 0,4 бала.

Тепер в України в сумі 19 очок і 3,800 бала (19:5). "Шахтар" набрав 8 очок (з чотирма бонусами за участь в груповому етапі Ліги чемпіонів), "Динамо" має 6,5, "Олександрія" та "Зоря" - по 2, "Олімпік" - 0,5 (в кваліфікації за перемогу дається по очку, за нічию - 0,5).

Відставання від Бельгії становить тепер всього 0,167 бала (1 очко) і вже в четвер, 19 жовтня, Україна може повернутися на восьме місце в рейтингу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна наблизилася до Бельгії в таблиці коефіцієнтів Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА).