ua en ru

Україна піднялася на чотири позиції в глобальному рейтингу конкурентоспроможності

Україна піднялася на чотири позиції в глобальному рейтингу конкурентоспроможності Фото: рейтинг (Pixabаy)

Україна посіла 81 місце

У щорічному рейтингу глобальної конкурентоспроможності GCI Global Competitiveness Index порівняно з 2016 роком Україна піднялася на чотири позиції і посіла 81 місце. Про це повідомляється в оприлюдненому рейтингу Всесвітнього економічного форуму.

Зазначимо, що сусідами України стали Бразилія і Бутан.

Згідно з даними, перше місце в списку посіла Швейцарія, яка стабільно утримує лідируючу позицію на протязі останніх років. Друге місце зайняли США, Сінгапур же опустився на третє. У п'ятірку держав потрапили Нідерланди та Німеччина.

Останні місця переважно зайняли країни Африки: Мавританія, Ліберія, Чад, Мозамбік, Ємен.

Нагадаємо, згідно з даними в серпні, агентство Moody's Investors Service підвищило рейтинги уряду України в українській та іноземній валюті на один щабель - з Caa3 до Caa2, а також змінило прогноз зі "стабільного" на "позитивний".

Головними факторами підвищення рейтингу стали загальний вплив структурних реформ в Україні, які можуть допомогти уряду впоратися з борговим навантаженням. Також агентство відзначило поліпшення позиції країни на зовнішніх ринках. На думку аналітиків Moody's, якщо позитивний прогноз збережеться, то в подальшому надійність внутрішнього і зовнішнього боргу України покращиться.