ua en ru

Україна піднялася на 24 місце у глобальному рейтингу аутсорсингу

Україна піднялася на 24 місце у глобальному рейтингу аутсорсингу Фото: сервісне обслуговування IT-інфраструктури (gblor.ru)

Згідно з дослідженням, зараз українська ІТ-індустрія налічує понад 50 тисяч інженерів

Україна за підсумками 2015 року піднялася на 17 позицій у глобальному рейтингу аутсорсингу Global Location Services Index і тепер займає 24 місце. Про це повідомили у прес-службі консалтингової компанії А.Т. Kearney.

Як зазначається в дослідженні, Україна за рахунок реалізації реформ зуміла частково підвищити свою конкурентоспроможність на світовому ринку, попри геополітичну напруженість і знецінення національної валюти.

"Українська ІТ-індустрія налічує понад 500 аутсорсингових компаній і 100 глобальних науково-дослідних центрів, на які працюють більше 50 тисяч інженерів", - йдеться в повідомленні.

Попередня версія рейтингу, покликаного допомогти глобальним компаніям приймати рішення щодо локалізації свого бізнесу, зокрема, аутсорсингу IT та бізнес-процесів, публікувалася восени 2014 року.

Дане дослідження ранжирує країни світу за оцінками у трьох категоріях: фінансова привабливість, навички фахівців і доступність робочої сили, а також бізнес-середовище.

Україна піднялася на 24 місце у глобальному рейтингу аутсорсингу

Рейтинг GSLI-2015 показує підсилювальну роль технологічного прогресу в тому, як працює аутсорсинг.

Автори дослідження запевнили, що в наступні десять років сервісна економіка перейде в режим максимальної автоматизації.

Annually since 2004, A.T Kearney has published the Global Services Location Index, in which we rank the world’s top...

Опубліковано A.T. Kearney 11 січня 2016 р.

Нагадаємо, за 2015 рік кількість ІТ-шників в Україні зросла на 20%.