ua en ru

Україна підтримує відновлення роботи місії спостерігачів ЛАД у Сирії

МЗС України засуджує терористичні акти, які відбулися 10 лютого ц. р. у другому за значенням сирійському місті Алеппо, висловлює співчуття родинам загиблих та побажання скорішого одужання постраждалим. Про це повідомляє прес-служба міністерства.

"В Україні з великою тривогою спостерігають за ескалацією насильства в Сирійській Арабській Республіці, яке загрожує переростанням у повномасштабну громадянську війну з непередбачуваними наслідками для усього близькосхідного регіону. Виступаючи проти зовнішнього втручання у справи Сирії, Україна підтримує відновлення роботи місії спостерігачів Ліги арабських держав у цій країні", - заявляє МЗС.

Водночас, Україна очікує від уряду Сирії невідкладної реалізації політичних реформ, зокрема проведення всенародного референдуму щодо проекту нової Конституції та формування коаліційного уряду з урахуванням інтересів усіх сирійських політичних сил, йдеться у повідомленні прес-служби.

МЗС України рекомендує громадянам України без нагальної потреби утриматись від поїздок до Сирії. Зовнішньополітичне відомство України та дипломатичне представництво в Дамаску готове і надалі надавати співвітчизникам, які наразі перебувають у Сирії, необхідну допомогу.