ua en ru

Україна подасть заявку до МОК щодо проведення Зимової Олімпіади-2022 в березні 2014 р., - Вілкул

Україна подасть заявку до Міжнародного олімпійського комітету на право проведення Зимової Олімпіади в березні 2014 р. Про це заявив віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул у Львові на засіданні оргкомітету з підготовки заявки про здобуття права на проведення в 2022 р. зимових Олімпійських та Паралімпійських ігор в Україні, повідомила прес-служба віце-прем'єр-міністра.

"Підготовка заявки на проведення Зимових Олімпійських ігор 2022 р. - складова державної стратегії розвитку Карпатського регіону та Львова. У листопаді буде подано до Міжнародного олімпійського комітету декларацію про намір України стати кандидатом на право проведення Зимової Олімпіади. А в березні 2014 р. буде направлена відповідна заявка. Мають бути вжити всі заходи з якісної підготовки заявки", - заявив Вілкул.

Він зазначив, що до кінця липня мають бути розроблені пропозиції щодо змін до державної цільової соціальної програми розвитку в Україні спортивної та туристичної інфраструктури у 2011-2022 рр.

Голови ОДА також повинні надати регіональні плани з будівництва та реконструкції спортивних і туристичних об'єктів, створення відповідної матеріально-технічної бази.

Нагадаємо, Україна планує проведення Зимових Олімпійських Ігор-2022 у Львові, Тисовці (Львівська область) та Боржаві (Закарпатська обл.).