ua en ru

Україна подасть позов проти РФ через використання ресурсів Чорного моря

Україна подасть позов проти РФ через використання ресурсів Чорного моря Фото: Вадим Черниш

До сих пір відбувається видобуток РФ українського природного газу на шельфі

Використання Росією українських біоресурсів Чорного моря стане предметом міжнародного позову проти РФ. Про це розповів міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш під час брифінгу в четвер, 21 липня, передає кореспондент РБК-Україна.

"Конвенція (морського права - ред.), ті ж самі норми права стосуються і біоресурсів Чорного моря. Використання біоресурсів буде предметом позовів з боку України", - повідомив Черниш.

За словами голови МінАТО, досі відбувається видобуток українського природного газу на шельфі.


"До цих пір відбувається використання шельфу. За даними, які вчора були озвучені, а також за оцінками експертів, до сих пір відбувається видобуток українського природного газу на шельфі, який знаходиться на виключно українській морської території, і цей газ поставляється жителям Криму", - сказав міністр.

"Питання будівництва так званого Керченського моста... тобто що відбувається, технічні питання, ці документи також повинні бути надані і Міністерству закордонних справ, і Міністерству юстиції для того, щоб скористатися наявними можливостями в рамках Конвенції з морського права. Те ж саме стосується і використання шельфу ", - пояснив Черниш.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна подала чотири позови проти Росії в Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ).