ua en ru

Україна подала заявку на проведення Олімпіади-2022, - Вілкул

Україна подала заявку на право проведення у Львові зимових Олімпійських ігор 2022 р. Про це в ході презентації опитування Google заявив віце-прем'єр України Олександр Вілкул, передає кореспондент РБК-Україна.

"Україна за фактом подала заявку на участь в Олімпійських іграх. На даний момент нам потрібно вибрати бренд заявочної кампанії", - заявив він.

Вілкул повідомив, що Кабмін залучає кілька компаній-переможців для розробки відповідної заявки.

"Ми працюємо з низкою компаній, які працювали і перемогли з заявками на останніх Олімпійських іграх", - зазначив віце-прем'єр.

Він додав, що презентація заявок пройде публічно.

"На наступному тижні ми викладемо всі варіанти чотирьох брендів: буде описано, що надихнуло на створення бренду, як він буде виглядати", - зазначив Вілкул.

При цьому голосування за кращу заявку також буде проходити в Інтернеті.

"На своїй сторінці в "Фейсбук" я детально опишу, як голосувати за вподобаний бренд... Його виберуть 46 млн. громадян України шляхом голосування, а не чиновники", - додав чиновник.

Нагадаємо, 5 листопада Генеральна асамблея Національного олімпійського комітету офіційно затвердила заявку на проведення в Україні Олімпійських ігор 2022 р. Серед конкурентів України називають Мюнхен (Німеччина), Осло (Норвегія), Стокгольм (Швеція), Барселона (Іспанія), Алмати (Казахстан), Краків (Польща).