ua en ru

Україна платить найвищу ціну за безпеку свою і всього світу, - постпред при ООН

Україна платить найвищу ціну за безпеку свою і всього світу, - постпред при ООН Фото: Генасамблея ООН проводить надзвичайну сесію по Україні (GettyImages)

На 11-й надзвичайній спеціальній сесії Генасамблеї ООН постійний представник України Сергій Кислиця закликав до рішучих дій у відповідь на військову агресію Росії та наголосив, що від долі нашої країни залежить доля демократії в цілому.

Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на трансляцію засідання, що проходить в Нью-Йорку.

Кислиця зазначив, що зараз міжнародній спільноті необхідно діяти і допомагати Україні, яка "платить найвищу ціну за свою безпеку і безпеку всього світу".

"Якщо Україна не виживе, то міжнародний мир не виживе. Якщо Україна не виживе, то організація Об'єднаних Націй не виживе", - заявив постпред України.

Також він закликав учасників засідання ООН не тішити себе ілюзіями: "якщо Україна не виживе, не треба буде дивуватися, що зазнає поразки демократія".

Додамо, що на початку свого виступу Кислиця представив фрагменти листування телефоном вбитого російського солдата з матір'ю з зізнаннями, що той бере участь у війні в Україні, де місцеві жителі називають військових РФ фашистами.

Кислиця нагадав учасникам засідання, що раніше після розпаду Радянського союзу країни-члени ООН не голосували прийняття РФ у члени організації, таким чином знову поставив під питання легітимність перебування Росії в ООН та Раді Безпеки.