ua en ru

Україна планує взяти у Китаю кредит на 300 млн доларів на будівництво мосту в Кременчузі

Україна планує взяти у Китаю кредит на 300 млн доларів на будівництво мосту в Кременчузі Фото: Степан Кубів розповів про залучення інвестицій з Китаю

Також Китай може інвестувати в модернізацію та виробництво електричних локомотивів на базі "Укрзалізниці"

Україна планує залучити від Ексімбанку Китаю для будівництва мосту в Кременчузі 300 млн доларів кредиту. Про це повідомив перший віце-прем’єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів за результатами зустрічі з віце-прем’єром Державної Ради Китаю Ма Каєм, йдеться на сайті Кабміну.

Крім того, зі слів віце-прем’єра, також можливе інвестування Китаєм в модернізацію та виробництво електричних локомотивів на базі "Укрзалізниці".

"Через китайську компанію "Китайські дороги та мости" ми плануємо залучити 300 млн доларів кредиту від Ексімбанку Китаю для будівництва мосту в Кременчузі. А держкомпанія "Китайська залізниця" розглядає можливість інвестування в модернізацію та виробництво електричних локомотивів на виробничих площах ПАТ "Укрзалізниці", - зазначив Кубів.

Водночас заступник міністра інфраструктури України Віктор Довгань розповів про пріоритетні інфраструктурні проекти для України та зауважив важливість залучення саме китайських інвестицій.

"Нас підтримують з китайської сторони і Мінтранс, і Мінкомерції, і віце-прем’єр, давайте зробимо один успішний інфраструктурний проект, і це відкриє двері для китайських інвестицій в Україну", - вважає Довгань.

Нагадаємо, Київська міська державна адміністрація підписала меморандум про співпрацю з китайським консорціумом, у який входять компанії "China Railway International Group" і "China Pacific Construction Group", з проекту будівництва четвертої лінії метро в Києві.