ua en ru

Україна планує збільшити поставки сільгосппродукції і продовольства в Саудівську Аравію

Україна планує збільшити поставки сільгосппродукції і продовольства в Саудівську Аравію. Про це заявив міністр аграрної політики і продовольства України Микола Присяжнюк, який протягом 1-4 червня перебуває з робочою поїздкою в Королівстві Саудівська Аравія.

В рамках візиту відбулися переговори з приводу поглиблення співробітництва в галузі сільського господарства, розвитку інфраструктури та залучення інвестицій.

У ході зустрічі з міністром сільського господарства Королівства Саудівська Аравія Фахд бін Абдулрахман бен Сулейман Балгунайм Присяжнюк зазначив, що Україна і Саудівська Аравія активно нарощують обсяги зовнішньої торгівлі. Зі свого боку, саудівська сторона подякувала за співпрацю та висловила готовність до поглиблення спільної роботи у вказаних вище питаннях.

На зустрічі з міністром транспорту Саудівської Аравії доктором Джубара бен Ід Аль-Сурайсари було порушено питання співпраці в галузі інфраструктури. За словами Присяжнюка, Україна зацікавлена в поглибленні інвестиційного взаємодії з цією країною.

За словами міністра агрополітики і продовольства України, зростання двостороннього товарообігу відбувається за рахунок експорту на саудівський ринок української сільгосппродукції.

"Україна зацікавлена у збільшенні поставок на саудівський ринок готової продукції вітчизняного сільського господарства і продовольства. Вітчизняні аграрії в 2012 р. поставили в Саудівську Аравію сільгосппродукції на суму 581,5 млн дол. Причому зернових експортували на 509 млн дол., а соняшникової олії - на 70 млн дол. А з початку 2013 року вітчизняні аграрії експортували сільгосппродукції на 34,2 млн дол.", - зазначив Присяжнюк.

Нагадаємо, Присяжнюк є головою української частини Міжурядової українсько-саудівської комісії з торговельно-економічного та науково-технічного співробітництва. В ході візиту було прийнято рішення провести засідання Міжурядової комісії на початку 2014 р.