ua en ru

Україна планує зменшити використання газу для забезпечення населення теплом на 5% - до 8,1 млрд куб. м газу, - Темник

Україна в поточному опалювальному сезоні планує зменшити використання газу для забезпечення населення тепловою енергією на 5% - до 8,1 млрд куб. м газу. Про це сьогодні на брифінгу повідомив міністр регіонального розвитку, будівництва й житлово-комунального господарства України Геннадій Темник, передає кореспондент РБК-Україна.

"Той необхідний обсяг газу, який ми використали минулого року - це 8,5 млрд куб. м - у нас є в наявності в сховищах. Ми з Ставицьким (міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький) відпрацювали модель запуску, що той граничний рівень в 6,3 млрд куб. м газу для потреб населення ми збільшимо до кінця року на 8,1 млрд куб. м. Якщо порахувати арифметично, то 8,5 млрд - це було в минулому опалювальному сезоні, на 5% ми зменшимо споживання природного газу, і ми виходимо на 8,1 млрд куб. м газу, необхідного нам для проходження наступного опалювального сезону, і тут ризиків я не бачу", - заявив Темник.

За його словами, на новий опалювальний сезон Україна в повній мірі забезпечена газом, який вже знаходиться в резервуарах.

"Я маю інформацію і підтвердження від міністерства, що у нас в резервуарах є необхідна кількість газу для забезпечення населення тепловою енергією на час проходження опалювального сезону", - додав він.